Täyteaineet (hyaluronihappo)

Mitä täyteaineet ovat?

Täyteaineilla pystytään korjaamaan olemassa olevia juonteita ja ryppyjä, toisinaan pystytään myös häivyttämään arpia ja muita ongelmakohtia. Täyteaineella saadaan myös muotoiltua kokonaisia alueita, kuten huulia, leukaa, nenää ja esimerkiksi kyynelurien kuoppaisuutta. Hyaluronihappo on ihossa luonnostaan esiintyvä biohajoava aine. Hyaluronihapolla pystytään täyttämisen lisäksi kosteuttamaan haluttuja alueita. Hyaluronihappopohjaiset täyteainehoidot ovat yleistyvä ilmiö esteettisellä alalla, sillä ne ovat turvallisia, nopeita ja näistä saa tuloksia heti näkyville. Hyaluronihappoa käytetään myös tehokkaana kosteuttajana iholla.

Millainen täyteaineella toteutettava toimenpide on?

Täyteaineella toteutettavat toimenpiteet ovat lähes kivuttomia. Huulten täyteainehoito voi tuottaa kipua, mutta asiakkaalle annetaan aina voidepuudutus, mikäli hän näin toivoo. Käsitellylle alueelle voi ilmaantua hetkittäistä turvotusta ja punoitusta. Usein nämä väistyvät muutamassa päivässä, mutta lopullinen parantuminen voi viedä jopa 4 viikkoa. Tästä syystä on hyvä odottaa 2–4 viikkoa ennen seuraavaa täyteainekäsittelyä.

Mitä eroa on erilaisilla täyteaineilla?

Hyaluronihappopohjaisten täyteaineiden lisäksi on olemassa muitakin täyteaineita. Tällaisia ovat usein silikoni ja kalsiumpohjaiset täyteaineet. Hyaluronihappo täyteaineet ovat kuitenkin luotettava vaihtoehto sen biohajoavan ominaisuuden vuoksi. Tuotteita on markkinoilla kevyistä ja kosteuttavista tuotteista aina reilummin täyttäviin tuotteisiin. Kevyempiä tuotteita kuuluu käyttää pinnallisemmille alueille, kuten huulet kun taas paksumpia tuotteita käytetään syvemmissä kudoksissa.

Onko täyteainehoitojen tulokset pysyviä?

Toisin kuin monille muille täyteaineille, hyaluronihapolle on olemassa vasta-aine hyaluronidaasi. Hyaluronidaasilla saadaan sulatettua hyaluronihappoa pois. Kaikissa pientoimenpiteissä on riskinsä, myös täyteainehoidoissa. Tästä syystä on äärimmäisen tärkeää, että hätätilanteen sattuessa tuote saadaan myös sulatettua pois. Joskus voi tulla vastaan epätoivottuja tuloksia, tällöin hyluronidaasilla saadaan