Kirurgia

Klinikallamme toimii plastiikkakirurgiaan erikoistuva lääkäri, sekä yleiskirurgian erikoislääkäri Heidi Lilja 

Liljan erityisosaamiseen kuuluvat mm.

  • Rasvaimut
  • Intiimikirurgia
  • Gynekomastia
  • Yläluomileikkaukset

Yläluomileikkaus – Blepharoplastia

Ikääntyessä yläluomien iho löystyy ja alkaa roikkua, joissain tilanteissa jopa ripsirajan päälle kaventaen näkökenttää.

Raskaat yläluomet tekevät ilmeestä väsyneen ja jopa hieman surullisen näköisen. Raskaiden luomien vuoksi joudutaan usein nostamaan kulmakarvoja ylöspäin avartaakseen näkökenttää. Tällöin otsa joutuu olemaan koko ajan jännitystilassa, jonka takia päänsäryt voivat yleistyä.

Yläluomileikkaus toteutetaan paikallispuudutuksessa. Toimenpiteessä poistettaan ylimääräinen iho ja tarvittaessa tämän alla olevaa rasvakertymää.

Toipuminen yläluomileikkauksesta kestää vain 7–10 vrk.

ToimenpideYläluomileikkaus
AnestesiaPaikallispuudutus
Toipumisaika7-10 vrk
Hinta alk. 1700-1800 €
OsamaksuKlarna ja Resurs Bank

Intiimikirurgia

Monet intiimikirurgiaan liittyvät asiat ovat arkoja ja näistä voi olla vaikeaa puhua. Intiimialueen ongelmat voivat vaikuttaa elämänlaatuun, itsetuntoon ja seksuaalisuuteen.

Kookkaat ja häiritsevät sisemmät häpyhuulet ovat yleinen intiimikirurgialla hoidettava ongelma. Potilaan ollessa hoikka, ulommissa häpyhuulissa ei ole paljoa rasvaa, ja tämän vuoksi kookkaat sisemmät häpyhuulet voivat roikkua ja ”tursuta” ulos. Usein haastetta aiheuttaa jopa wc-käynnit, jolloin joutuu jatkuvasti asettelemaan sisempiä häpyhuulia parempaan asentoon.

Häpyhuulet voivat hangata ja aiheuttaa kirvelyä, kutinaa ja altistua iho- ja limakalvo-ongelmille. Useissa harrastuksissa ja aktiviteeteissa kookkaat häpyhuulet voivat aiheuttaa huolta. Tällaisia aktiviteetteja ovat esimerkiksi pyöräily, ratsastus ja intiimi kanssakäyminen. Vaiva voi aiheuttaa monille itsetunto-ongelmia ja vaikutukset voivat näkyä myös seksielämässä, sekä uusien parisuhteiden luomisessa.

Toimenpide toteutetaan paikallispuudutuksessa ja on kivuton. Toimenpiteessä pienennetään ja muotoillaan sisemmät häpyhuulet.

Toimenpiteen jälkeen pääsee kotiutumaan jo muutaman tunnin päästä toimenpiteestä. Toipumisen kokonaiskesto on noin 7 vrk.

ToimenpideIntiimikirurgia
AnestesiaPaikallispuudutus
Toipumisaika7 vrk
Hinta 2800-3200€
OsamaksuKlarna ja Resurs Bank

Gynekomastia – Miesten rintojen liikakasvu

Gynekomastia on yleinen vaiva miehillä. Usein miesten rintojen liikakasvu alkaa murrosiässä, jolloin kehossa tapahtuu paljon hormonaalisia muutoksia. Toinen yleinen syy gynekomastiaan on ylipaino. Joissain tapauksissa gynekomastiaa voidaan hoitaa rintojen rasvaimulla, mutta useimmiten gynekomastialeikkauksessa poistetaan kirurgisesti koko varsinainen rintarauhaskudos. Toimenpide valitaan jokaiselle potilaalle yksilöllisesti, jotta saavutetaan paras lopputulos!

Kirurgimme Heidi Lilja on erikoistunut gynekomastialeikkauksiin ja hänellä on pitkä kokemus ja ammattitaito näistä leikkauksista. Hän on leikannut satoja gynekomastiapotilaita.

Toimenpide toteutetaan paikallispuudutuksessa, ja on turvallinen ja kivuton.

Toimenpiteen jälkeen pääsee kotiin muutaman tunnin kuluttua leikkauksesta. Toipuminen on nopeaa ja lopputuloksesta tulee luonnollinen, eikä näkyviä arpia jää.

ToimenpideGynekomastia
AnestesiaPaikallispuudutus
ToipumisaikaArvio konsultaatiossa
Hinta2900-3400€
OsamaksuKlarna ja Resurs Bank