Täyteaineen poisto

Mitä on hyaluroonidaasi?

Hyaluronidaasi on erityisluvallinen lääkevalmiste, jota saa pistää vain lääkäri. Hyaluronidaasi on turvallinen tapa poistaa täyteaineita, mutta joissakin tapauksissa se voi aiheuttaa allergiaa. Tämän takia on tärkeää, että poistosta vastaa koulutettu ammattilainen.

Kuinka hyaluroonidaasi toimii?

Toimenpiteessä kudokseen injisoidaan hyaluronidaasia, joka pilkkoo hyaluronihappoa. Se siis ikään kuin ”sulattaa” täyteainetta kudoksesta. Vaikutus alkaa useimmiten jo samana päivänä, mutta lopullinen tulos on nähtävissä noin 2-4 viikon kuluttua, jonka jälkeen uusi täyteainehoito on mahdollinen.
Toimenpiteenä hyaluronidaasihoito ei ole aivan yhtä tarkka toimenpide kuin täyteainehoito. Hyaluronihappogeelin sulatus saattaa vaatia useampia toimenpidekertoja, koska hyaluronidaasin annostelu on joskus haastavaa. On mahdollista, että hyaluronihappoa poistuu niiltäkin alueilta, joilta sen ei haluttaisi poistuvan.

Milloin täyteaineen poisto tulee kyseeseen?

Toisinaan täyteaine halutaan poistaa halutulta alueelta ennen hyaluronihapon luonnollista hajoamista. Tähän syynä voi olla esimerkiksi liiallinen täyttö tai epäsymmetria. Puhdas hyaluronihappovalmiste voidaan poistaa halutulta alueelta hyaluronidaasilla.

Toimenpide Täyteaineen poisto
Anestesia Ei tarvetta
Operaation kesto 15-30 min
Tekijät Tamarah
Hinta  189-239 €
Osamaksu Klarna ja Svea-lasku

Toimenpide ei ole mahdollinen mikäli:

  • Olet raskaana tai imetät
  • Yleinen huono terveydentila
  • Tulehdus hoitoalueella
  • Herkkyys hyaluronidaasille