Mitä täyteainehoidot ovat ja mihin niitä käytetään?

Täyteainehoidoilla voi korjata syviä juonteita ja kasvojen muuttuneita piirteitä. Hoidolla voidaan ehostaa ja muuttaa kasvojen piirteitä, sekä ongelmakohtia. Täyteaineilla voidaan täyttää ja muotoilla myös huulia.
Hyaluronihappo injektoituna tasapainottaa ja parantaa ihon elastisuutta, kosteustasapainoa, sävyä, sekä tekee siitä pehmeämmän.
Käytössämme on Fillmed -tuoteperheen täyteaineet.

Mitä hyaluronihappo on?

Hyaluronihappo on sokerimolekyyli, jota esiintyy kaikkialla luonnossa, myös ihmisessä. Se pitää ihon nuoren näköisenä ja kimmoisana sitomalla itseensä vettä. Ikääntyessä luontaisen hyaluronihapon määrä vähenee ja iho menettää kosteutta ja kimmoisuuttaan. Käytössämme olevat täyteaineet ovat laadukkaita ja tutkittuja hyaluronihappotäyteaineita, jotka ovat täydellisesti elimistössä hajoavia eivätkä sisällä eläinperäisiä ainesosia. Hyaluronihapon vaikutus ei ole lopullinen, vaan se poistuu vähitellen kehosta. Täyteainehoidon kesto vaihtelee muutamasta kuukaudesta jopa vuoteen riippuen hoidetusta alueesta ja täyteaineesta.

Täyteainehoito ei vaadi erityistä valmistautumista, mutta mustelmariskiä voit minimoidaa alla mainituilla asioilla:

  • Tulehduskipulääkkeet tauolle 2-3 päivää ennen hoitoa
  • Omega3- ja kalanmaksaöljyvalmisteet tauolle 14 päivää ennen hoitoa
  • Tupakointia ja alkoholia vältettävä juuri ennen hoitoa
  • Turvotus ja mustelmat ovat normaaleja reaktioita täyteainehoidon jälkeen

Hoidon kulku

Hoito aloitetaan usein alueen puudutuksella.

Täyteainehoidon alussa pistoshoitajasi kysyy toiveesi ja odotuksesi hoidon suhteen. Tämän jälkeen hän kertoo, kuinka pystyy auttamaan ja käydään toimenpidettä yhdessä läpi.

Toimenpiteen alkaessa hoidettava alue puhdistetaan ja täyteainetta injektoidaan haluttuun kohtaan. Ihoa rikottaessa on aina mahdollista, että pistoskohtien alueelle muodostuu verenpurkaumia ja turvotusta. Kylmää voi pitää alueella mustelmariskin vähentämiseksi. Mustelmariskin vuoksi hoitoa ei kannata ajoittaa esimerkiksi juuri ennen tärkeää tapaamista. Turvotusta ja mustelmia voidaan vähentää kylmähauteella.

Hoidon päätteeksi injektiohoitajan kanssa käydään yhdessä läpi jälkihoito-ohjeet.

Toimenpide ei ole mahdollinen mikäli:

  • Olet raskaana tai imetät
  • Yleinen huono terveydentila
  • Tulehdus hoitoalueella
  • Lääkeaineallergiat (tavallista suurempi herkkyys allergisoitua lääkeaineille)
  • Aktiivinen herpes on este toimenpiteelle, mikäli sinulla on herpestaipumusta suosittelemme hakemaan estolääkityksen apteekista ennen toimenpidettä
  • Sinulla on ollut viimeisen 6 kk aikana käytössä isotretinoiinikuuri

Löydät lisätietoa täyteainehoidoista kunkin palvelun lisätietojen alta.